Öka säkerheten när du handlar begagnade saker över nätet

Genom att du får en säker identifiering av säljaren vet du vem du handlar av. Genom att göra annonstexten till ett enkelt kontrakt slipper parterna bli osams.
 
Hur och var?
Vi har tagit fram en kostnadsfri sajt för elektronisk signering i marknadsföringssyfte. Vi vill visa hur lätt och enkelt det är med elektronisk signering. Följ med i stegen som visar hur du skapar ditt eget kontrakt och hur du säkert kan se vilken person du köper av.
Vi börjar där du hittat saken du vill köpa, det spelar ingen roll om det är på en köp/säljsajt eller på en social plattform.
 
Fråga säljaren om det går bra att skriva elektroniskt kontrakt på köpet. Redan i det här steget brukar bedragare dra öronen åt sig.
 
Markera texten till prylen du vill köpa. Kopiera.
Handla begagnat säkert på nätet
Gå till vår gratissajt min.ebox.nu. Där loggar du in med BankID för att kunna använda våra tjänster. Ingen annan kan se dina uppgifter.
 
Gör ett nytt meddelande. Klistra in texten från annonsen. Tänk efter om det kan vara en bra sak att komma överens om fraktkostnad och fraktsätt och lägg till det till texten.
Det här är nu ditt kontrakt. Välj att ni ska visa personnummer för varandra och klicka på spara.
Handla begagnat säkert på nätet - nytt meddelande

Välj signering med BankID när du sparat meddelandet. Nu kan du själv signera avtalet.

Vid kugghjulet kopierar du den länk som du ska skicka till säljaren. Länken leder direkt till ditt meddelande på vår molnbaserade tjänst.

Handla begagnat säkert på nätet - färdigt meddelande
Handla begagnat säkert på nätet - signera själv först
Skicka länken på det sätt du vill, som SMS, mejl eller via sociala medier.
 
Du har ännu inte visat ditt personnummer för motparten. Det är först när denne loggat in och skrivit under med BankID som ni båda byter personuppgifter med varandra.
Handla begagnat säkert på nätet - skicka länken
När mottagaren följer länken ser det ut så här.
 
Nu är det bara att logga in, läsa avtalet och signera med BankID.
Nu har ni delat personuppgifter med varandra. På det här sättet kan ni båda vara säkra på att ha fått rätt uppgifter om motparten.
Handla begagnat säkert på nätet - när man följer länken
Handla begagnat säkert på nätet - mottagaren har loggat in
När båda skrivit under kan båda parter ladda ned och spara sitt kontrakt. Spara det på det sätt som känns tillräckligt säkert för dig, på drive, i ett mejl eller på en hårddisk.
 
Som köpare vet du nu också vad motparten heter. Vill du vara extra säker så kontrollerar du att namnet på swishkontot eller bankkontot stämmer med uppgifterna du fått i ert kontrakt.
 
 
Handla begagnat säkert på nätet - mottagaren har signerat
Handla begagnat säkert på nätet - avtalet kan laddas ner

Låter det här intressant för ditt företag? Vi har en mer automatiserad och utvecklad tjänst för signering och identifikation. Vi berättar gärna mer om den!

Handla begagnat säkert på nätet - företagstjänsten