Vi hjälper dig med jaktintresse att slippa oseriösa säljare och köpare

Vi på TellusTalk vill erbjuda er ett enkelt och kostnadsfritt sätt att skriva elektroniska avtal mellan säljare och köpare. Risken för att bli lurad minskar och ni slipper hålla på med papper och snigelpost.

Vapenförsäljning

Handläggningstiden på licensansökningar är väldigt lång beroende på var i landet man bor. För att köparen ska känna sig trygg i väntans tider och likaså säljaren så rekommenderar vi att man skriver ett elektroniskt avtal där det framgår att köpet går igenom när ens licens kommit. 

Jakthundar säljes

Idag säljs många hundar och det finns många oseriösa köpare och säljare. De som drar sig ur samma dag som de ska hämta sin hund, oseriösa uppfödare och även bedragare. Med ett bra avtal så blir det rätt från början.

Jakter

När man säljer olika typer av jakter är det perfekt att kunna skriva avtal på avstånd eftersom jakterna är spridda över hela landet. Det gör så att det blir säkert för säljaren att veta vem man är samt för köparen som kan bevisa vad man köpt för typ av jakt.

Övrigt

Ska du sälja jaktkläder eller jaktprylar så som pejl, kniv eller skor över nätet, skriv ett elektroniskt avtal så vet du säkert vem du gör affärer med. Det kan också vara tryggt för köpare att skriva ett elektronisk avtal så man vet att varan är i det skick som beskrivits av säljaren.

Så här gör man för att kostnadsfritt skriva ett elektroniskt avtal

  • Gå till den här sidan och logga in med ditt BankID.
  • Skapa ett nytt meddelande och antingen skriv avtalstexten i meddelandet eller bifoga som PDF, klicka på spara.
  • Kopiera länken som skapats och skicka till köparen via mail.
  • Köparen klickar på länken och loggar in med sitt BankID och kan därefter även signera med sitt BankID.
  • Nu kan även du som säljare signera avtalet och båda kan ladda ner en kopia av det signerade avtalet.

Nu har ni slutit ett juridiskt bindande avtal och båda kan känna sig trygga i köpet.

Vill du veta mer om tjänsten, kika här.

Vilka är TellusTalk?

Med över 20 års erfarenhet kan vi lova våra kunder en säker och stabil plattform för elektronisk signering. Här hittar du även information om hur en säker lösning för elektronisk signering bör se ut och vad lagen säger om elektroniska signaturer.

Här kan du läsa mer om oss.